- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana zakysaná 12% | 200 |
Tvaroh polotučný průměr | 250 |
Energetická hodnota celkem: 2120 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 18,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 212 kJ
Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 1.8, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Tvaroh a smetanu smícháme. Cedník vyložíme plátnem nebo látkovým kapesníkem a vyklopíme do něj obsah směsi, vše vložíme do hlubší nádoby, přikryjeme a necháme odkapat 24 hodiny v lednici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Jde o to, že si do pohankové kaše na snídani dávám 1/2 vaničky tvarohu.Je to recept, který jsem si udělala podle semaforků aby byl správně jako 20% a vyvážený na živiny.Tzn. když k tomu tvarohu přidám kelímek smetany, měla bych to cca na 3, max.na 4.jídla.Pořád zápasím s velikostí porcí ale když tak koukám na ten recept, jedla bych lučinu od rána do večera dva dny.Pokud jen na snídani, ty poslední dvě už by byly zřejmě ne moc chutné.Můžete mi prosím vysvětlit?Díky.